Minis i madpakken

Minis i madpakken

Små børn, små fingre og små madder. Børn elsker mad, der så at sige passer i størrelsen. Tænk i miniudgaver af aftensmaden og det hjemmebagte, når du alligevel er i gang. Ungerne elsker at mor eller far ”har tænkt sig om”.

Her er nogle idéer til nemt minbagværk til små burgere og pølse stænger.


Miniburger.jpg

Miniburgere og pølsestænger

Antal: ca. 12.

Ingredienser

300 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
150 g smør
50 g gær
Ca. 2 ½ dl mælk
1 tsk. salt.

Til pølsestænger:
12  Cocktailpølser

Sådan gør du

Lun mælken og oplæs gæren i mælken. Kom de to slags mel og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i to lige store stykker og form 2 kugler. Lad dejen hvile 5 min. Del hver dejkugle i 12 stykker.

Miniburgere:
Form dejen til små burgerboller. Giv dem et tryk og prik dem med en gaffel.

Pølsestænger:
Rul dejen ud, skær 12 stykker og tril dejen om pølserne. Til pølsestænger.

Læg boller/brød på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 min.

Pensl med æg. Og pynt evt. med sesamfrø.

Bagetid:
10 min. midt i ovnen i en 225° forvarmet ovn (varmluft 210°).


Ekstra tip til miniburger!

Den voksne udgave af miniburgere er sliders. For børnene er det bare en sjovere burger og rigtig fin i madpakken. Form tynde, små minibøffer og bag små flade bøffer, når du alligevel er i gang.


Pizzasnegle.jpg

Mini pizzasnegle

Brug opskriften på dejen ovenfor. Del dejen i to lige store stykker og form 2 kugler. Lad dejen hvile 5 min. Rul hver dejkugle ud til en firkant på ca. 24 x 30 cm. Smør ketchup på og drys med skinke og ost. Rul dejen ud til en pølse og skær hver pølse ud i 12 snegle. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem let. Lad dem hæve ca. 20 min.

Bagetid:
10 min. på midterste rille i en 250° forvarmet ovn (230° varmluft).


Minispyd.jpg

Minispyd

Lykken er ting, der passer i størrelsen, når man er barn. Det smager bare bedre. Skær frugt og grønt i ministykker og giv dem med på et spyd. F.eks. minimajs, miniagurk, broccolihoveder, blomkålshoveder, cherrytomater, squash mm.


Minirugboller

Brug opskriften på miniburgere og stænger, men erstat fuldkornsmel med rugmel.